Teelt

Door ons oog voor kwaliteit leveren wij kwalitatief zeer goede bloemen en stekken

Als stekken worden geplant met als einddoel bloemproductie dan worden de bloemen de eerste twee jaar gekopt. Pas in het derde jaar vindt de eerste bloemenoogst plaats. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er zware knollen zijn gevormd in de grond welke een goede kwaliteit bloemen oplevert. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat er genoeg stelen op de planten blijven staan zodat het volgende jaar weer een goede kwaliteit bloemen geoogst kan worden.

Wij spreiden de hoeveelheid van de pioenen goed en kweken verschillende soorten zodat ons assortiment vroeg en later in seizoen bloeit. We snijden de bloemen op een rijpheid waarbij we weten dat ze open zullen komen. Ook zorgen wij ervoor dat de rijpheid gelijk is binnen een partij bloemen. Zo wordt de eindconsument niet teleurgesteld!

Borst25-scaled.jpg
Borst-3-scaled.jpg

We zoeken naar exclusieve soorten die eigenschappen bezitten waarvan wij denken dat ze het meest belangrijk zijn voor zowel de teler als de consument, zoals een goede groei van de stek, de kwaliteit van de steel, het openkomen van de bloem en of hij lang bloeit. We laten genoeg stelen van de plant staan, zodat de planten het jaar erna weer zware stelen kunnen leveren.

200901-152-scaled.jpg
200901-176-scaled.jpg