Broeierij & broeischema

Broeierij: onderscheidend en exclusief

Wij staan bekend om ons onderscheidende tulpenassortiment dat tot het topsegment behoort. Per broeiseizoen broeien wij ongeveer 250 verschillende cultivars. Gemiddeld hebben wij ruim 50 verschillende soorten tegelijk in productie in de kas.

Het grootste deel van de cultivars zijn exclusieve tulpen van een hoge kwaliteit. Wij broeien cultivars met goede en sterke eigenschappen. Ons assortiment is heel divers, zo hebben wij gefranjerde (crispa), parkiet (parrot), kroontjes (crown) en dubbele (pioen)tulpen. Na het broeien van de tulpen zetten we deze in de markt via de veiling, vaste afnemers en telerscoöperatie Decorum.

Zo groen mogelijk

In de kassen produceren wij onze tulpen zo groen mogelijk. Wij werken met een modern containersysteem waardoor alle ruimtes in de kassen optimaal benut worden van de opgroeifase tot de oogstfase van de tulpen.

Om het verwerkingsproces optimaal te laten verlopen plukken wij de tulpen in de oogstruimtes met ongeveer 20 personen. Ook beschikken wij over een voorplukruimte zodat er steeds een constante rijpheid is van de bloemen in het verdere verwerkingsproces.

Daarnaast beschikken wij over Furora bosmachines van Bercomex. Deze machines verwerken 14.000 stelen per uur. De tulpen worden automatisch gebost in twee lijnen, zowel boven als onder, waarna ze handmatig worden verpakt per 5 bossen. En er kunnen meerdere sorteringen mee verwerkt worden.

IMG_4356-2-scaled.jpg

Broeischema

Ons broeiseizoen is langdurig door het telen van bollen in zowel Nederland als Nieuw Zeeland en Chili. Het broeiseizoen loopt jaarlijks van eind september tot en met begin mei.

De bollen van het Zuidelijk halfrond worden van eind september tot en met december in onze kassen gebroeid. Eind december gaan wij over op de Nederlands geteelde tulpenbollen voor de productie van tulpenbloemen. Het assortiment hierin is zeer uitgebreid en met nieuwe exclusieve soorten.

Het broeischema en beschikbaarheid

Download en bekijk het overzicht met betrekking tot de beschikbaarheid en bloeitijd per cultivar. De beschikbaarheid is enkel een indicatie van de beschikbaarheid van de bloemen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

De bollen staan in de kas
De bollen staan in de kas
Van september tot begin mei staan de kassen vol met tulpen
Van september tot begin mei staan de kassen vol met tulpen